Imme Rog is per 1 juni 2018 benoemd tot CMO (Chief Marketing Officer) in de Raad van Bestuur van Novamedia. Met deze benoeming wordt de Raad van Bestuur, bestaande uit Boudewijn Poelmann (CEO), Simone van Bijsterveldt (CFO) en Sigrid van Aken (COO), uitgebreid naar vier leden. Novamedia, een social enterprise, draagt via de Goede Doelen Loterijen (Postcode Loterij, BankGiro Loterij, VriendenLoterij) en media- en uitgeefactiviteiten bij aan een betere wereld.

Boudewijn Poelmann: “Wij feliciteren Imme met deze stap en zijn erg verheugd met haar komst naar Novamedia. Imme werkt al lang bij de Goede Doelen Loterijen, waarvan de laatste 9 jaar als managing director. In die hoedanigheid heeft zij ruimschoots haar sporen verdiend. Met haar enorme kennis en ervaring is dit een forse versterking aan de top van Novamedia, waar ook online boekwinkel BookSpot, boekhandel Scheltema en Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam baat bij zullen hebben. Wij kijken ernaar uit om met haar verder te werken aan de dromen en ambities van onze organisaties.”

Imme Rog over haar stap: “Novamedia is de afgelopen jaren sterk uitgebreid met BookSpot en Scheltema en uitgeverijen. Daarnaast heeft Novamedia een Postcode Loterij opgezet in Duitsland en binnenkort starten we in Noorwegen. De ambitieuze, ondernemende aanpak met het doel de wereld mooier te maken heb ik de afgelopen jaren goed leren kennen en die spreekt mij erg aan. Ik kijk er bijzonder naar uit om met alle bevlogen collega’s verder te werken aan de verwezenlijking van die missie.”

Imme Rog
Na afronding van haar studie Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam, start Imme Rog haar loopbaan in de televisiewereld als accountmanager bij het NOB/Dutchview. In 2000 maakt zij de overstap naar de Goede Doelen Loterijen, waar zij in 2009 managing director wordt. Als managing director ziet zij kans een jaarlijkse groei in een sterk concurrerende kansspelmarkt te realiseren. In 2017 lopen de inkomsten uit de verkoop van loten op tot 982 miljoen euro, waarvan de Loterijen de helft, 491 miljoen euro, aan vele goede doelen schenkt. Met haar nadruk op vernieuwing, efficiency en aandacht voor de gehele marketingmix wint zij in 2011 de titel ‘Marketeer of the Year’. Naast haar werk voor de Loterijen was Imme Rog van 2014 tot 2018 bestuurslid van SIRE, Stichting Ideële Reclame, waarvan de laatste drie jaar voorzitter.