Boudewijn Poelmann, oprichter van Novamedia, van waaruit hij in 1989 de Nationale Postcode Loterij oprichtte, treedt op 31 december van dit jaar terug als bestuurder van Novamedia. En daarmee als directeur bij de Goede Doelen Loterijen in Nederland (Nationale Postcode Loterij, BankGiro Loterij, VriendenLoterij) en de Postcode Loterijen in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zweden en Noorwegen. Het bestuur bestaat vanaf 1 januari 2021 uit Sigrid van Aken (voorzitter), Imme Rog en Michiel Verboven.


Orbisk (Utrecht) is één van de finalisten van de Postcode Lotteries Green Challenge 2020. Samen met vijf andere groene start-ups uit Groot-Brittannië, Duitsland, Noorwegen en Zweden staat de Nederlandse inzending in de finale van de jaarlijkse duurzaamheidscompetitie van de Postcode Loterij. Met deze finaleplaats zijn de zes finalisten ieder verzekerd van tenminste een prijs van 100.000 euro. De runner-up wint 200.000 euro en de winnaar gaat met 500.000 euro naar huis. 


Duurzaamheidscompetitie van Postcode Loterij reikt ondernemers de helpende hand
Vandaag zijn de 25 genomineerden van de Postcode Lotteries Green Challenge 2020 bekendgemaakt. Zij maken nog kans op één van de vijf finaleplaatsen en daarmee op de hoofdprijs van 500.000 euro. De jaarlijkse, internationale duurzaamheidscompetitie van de Nationale Postcode Loterij helpt startende ondernemers hun groene innovaties verder op de markt te brengen, met prijzengeld en begeleiding. Naast de hoofdprijs van een half miljoen euro ligt er een prijs van 200.000 euro klaar voor de tweede plaats. De overige drie finalisten ontvangen 100.000 euro. Naast het prijzengeld ontvangen alle finalisten ruim zes maanden coaching om hun zakelijke kansen te optimaliseren.


Postcode Lotteries Green Challenge 2020 van start

Groene start-ups uit Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Noorwegen en Zweden, de landen waar een Postcode Loterij is, kunnen weer kans maken op een finaleplaats van de Postcode Lotteries Green Challenge. Deze internationale duurzaamheidscompetitie is uitgegroeid tot een van de grootste jaarlijkse wedstrijden ter wereld. In totaal is er 1 miljoen euro beschikbaar voor de vijf beste inzendingen, waarvan 500.000 euro voor de winnaar, plus coaching. Met deze internationale wedstrijd helpt de Nationale Postcode Loterij start-ups hun innovaties voor een duurzamere wereld op de markt te brengen. Aanmelden kan tot 1 april 2020 via www.greenchallenge.info.


Pied à Terre, een van de grootste reisboekhandels van Europa, zet zijn winkel voort vanuit boekwinkel Scheltema in Amsterdam. Vanaf januari 2020 kunnen reislustigen aan het Rokin terecht voor wandel-, fiets- en wegenkaarten, wandkaarten, reisgidsen en atlassen. Volgens eigenaar Paul Vigeveno is de locatie van de unieke reisboekhandel als shop-in-a-shop in het grotere Scheltema heel aantrekkelijk voor reis- én boekenliefhebbers. Vigeveno gaat zich concentreren op de reisonderneming met dezelfde naam.


Newsroom archive

 1. Delftse start-up wint 100.000 euro voor vondst regenwaterbeheer in de stad
 2. Nederlandse vondst tegen verspilling van regenwater nog in de race voor 500.000 euro
 3. Zes Nederlandse start-ups maken kans op een half miljoen euro bij internationale duurzaamheidscompetitie
 4. Uitgeverij Podium voegt zich bij Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam
 5. De witte kamer van Samantha Stroombergen wint BookSpot Gouden Strop
 6. Voor het eerst een literatuurprijs voor non-fictie in Nederland
 7. 1 miljoen euro voor groene start-ups die bijdragen aan een betere wereld
 8. Koningin Máxima opent nieuw duurzaam gerenoveerde kantoor van de Goede Doelen Loterijen
 9. Tommy Wieringa wint BookSpot Literatuurprijs 2018 met De heilige Rita
 10. Postcode Loterij start in Noorwegen
 11. Amsterdamse start-up wint half miljoen euro voor luchtbellengordijn tegen plasticsoep
 12. Duurzaam Lintje voor Boudewijn Poelmann
 13. Nederlandse oplossing voor plasticsoep en zoutwaterbatterij nog in de race voor hoofdprijs van 500.000 euro
 14. Bill Clinton bezichtigt duurzaamst gerenoveerde pand van Nederland
 15. Vijf Nederlandse start-ups in race voor winst duurzaamheidswedstrijd
 16. Dorine Manson benoemd tot managing director Goede Doelen Loterijen
 17. BookSpot Gouden Strop voor Enter van Willem Asman
 18. Novamedia investeert in journalistieke startup Blendle
 19. Imme Rog benoemd tot CMO Novamedia
 20. BookSpot neemt lezerscommunity Chicklit over
 21. BookSpot sponsor van De Gouden Strop
 22. Eci gaat verder als BookSpot
 23. ’s Werelds groenste ideeën beloond met 1 miljoen euro
 24. Leonardo DiCaprio roept op tot gezamenlijke aanpak behoud van de aarde